Uskrsne slastice

Pet slatkih recepata za Uskrs koje smo pronašle kod domaćih food blogera

Ako još ne znaš kako zasladiti Uskrs ove godine, inspiraciju pronađi kod sjajnih domaćih blogera. Izdvojile smo nekoliko slatkih recepata koje želimo probati

339191922_607066354337983_7466281323222219537_n.jpg
Foto: Marija Laća

Mrvice sa stola: Uskrsni keksi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 320 g glatkog brašna
  • 250 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 25 g kakaa
  • 1 jaje
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Od brašna, maslaca narezanog na listiće, šećera, jaja, vanilije i soli umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 h. Odmoreno tijesto podijelite na dva jednaka dijela, u jedan dio umiješajte kakao, a drugi dio ostavite "žuti".
  2. Oba tijesta razvaljajte na papiru za pečenje, premjestite ih na lim i stavite u zamrzivač na 15-20 min kako bi lakše vadili oblike.
  3. Ohlađena tijesta izvadite iz hladnjaka i u tijestu kalupima izrezujte oblike po želji. Oblike pažljivo vadite iz tijesta pa u bijelo tijesto utisnite crne oblike i obrnuto. Tijesto zatim prekrijte drugim papirom za pečenje, okrenite tako da je gornja strana dolje (ne skidajte prvi papir za pečenje!)i lagano pređite valjkom kako bi se crno i bijelo tijesto spojili. Pripremljena tijesta vratite u zamrzivač na još 10-15 minuta.
  4. Ponovno ohlađena tijesta izvadite iz zamrzivača, uklonite gornji papir za pečenje i većim okruglim ili četvrtastim kalupom izrezujte kekse.
  5. Kekse premjestite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 10-12 min.
5/6