Hungry Mile: Sočna mak štruca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanili šećer
- ½ žličice soli
- 180 ml suncokretovog ulja
- svježe ribana korica 2 limuna
- 100 ml mlijeka
- 100 ml soka od limuna
- 250 g brašna
- 50 g maka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U duboku zdjelu dodajte jaja, šećer i vanili šećer, pa miksajte na najjačoj brzini sve dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
- Smjesi dodajte ulje, koricu limuna, mlijeko, limun sok, te prstohvat soli. Dobro izmiješajte.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, mak i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače.
- Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 45 - 50 minuta.
Glazura:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 120 g šećera u prahu
- 1/2 limuna, sok
Priprema:
- U zdjelici pomiješate šećer u prahu pa mu malo po malo dodajte limunov sok. Sve miješajte cijelo vrijeme i prestanite s dodavanjem sok kad dobijete gustu, ali mazivu glazuru. Odmah premažite kolač i pospite s dekoracijom po izboru. (Kod mene su sjeckane pistacije i ružine latice.)