Uskrsne slastice

Pet slatkih recepata za Uskrs koje smo pronašle kod domaćih food blogera

Ako još ne znaš kako zasladiti Uskrs ove godine, inspiraciju pronađi kod sjajnih domaćih blogera. Izdvojile smo nekoliko slatkih recepata koje želimo probati

339191922_607066354337983_7466281323222219537_n.jpg
Foto: Marija Laća

Hungry Mile: Sočna mak štruca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanili šećer
  • ½ žličice soli
  • 180 ml suncokretovog ulja
  • svježe ribana korica 2 limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml soka od limuna
  • 250 g brašna
  • 50 g maka
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U duboku zdjelu dodajte jaja, šećer i vanili šećer, pa miksajte na najjačoj brzini sve dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
  3. Smjesi dodajte ulje, koricu limuna, mlijeko, limun sok, te prstohvat soli. Dobro izmiješajte.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, mak i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače.
  5. Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 45 - 50 minuta.

Glazura:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 120 g šećera u prahu
  • 1/2 limuna, sok

Priprema:

  1. U zdjelici pomiješate šećer u prahu pa mu malo po malo dodajte limunov sok. Sve miješajte cijelo vrijeme i prestanite s dodavanjem sok kad dobijete gustu, ali mazivu glazuru. Odmah premažite kolač i pospite s dekoracijom po izboru. (Kod mene su sjeckane pistacije i ružine latice.)
4/6