Uskrsne slastice

Pet slatkih recepata za Uskrs koje smo pronašle kod domaćih food blogera

Ako još ne znaš kako zasladiti Uskrs ove godine, inspiraciju pronađi kod sjajnih domaćih blogera. Izdvojile smo nekoliko slatkih recepata koje želimo probati

339191922_607066354337983_7466281323222219537_n.jpg
Foto: Marija Laća

Domaćica: Pinca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 550 g glatkog brašna
  • 50 ml ulja
  • 3 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 3 prstohvata soli
  • po želji korica 1 limuna
  • po želji korica 1 naranče
  • 1 žlica ruma ili rakije
  • 1 veća sitno naribana jabuka

Dodatno:

  • 1 jaje
  • po želji listići badema

Priprema:

  1. Mlijeko s malo šećera zagrijte da bude mlako pa u njega stavite suhi kvasac. Ostavite na toplom dok kvasac ne nabubri.
  2. U posudu za miješanje ili u posudu od miksera dodajte sve ostale sastojke (jabuku naribajte u posudu sitnim ribežom bez prethodnog cijeđenja soka) skupa s uzdignutim kvascem. Zamijesite tijesto ručno ili mikserom. Potrebno ga je mijesiti barem 5 minuta kako bi se gluten lijepo razvio i kako bi ono postalo glatko. Tijesto za pincu treba ostati malo mekše.
  3. Zamiješeno tijesto malo pobrašnite da biste ga lakše oblikovali, premjestite ga u blago nauljenu posudu i ostavite na toplom da se diže nekoliko sati (otprilike 2-3 sata).
  4. Kada se tijesto diglo, premijesite ga i podijelite na 4 jednaka dijela ukoliko želite male pince ili na 2 dijela ako ćete dvije veće. Oblikujte ih u kugle.
  5. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje pa svoje pince stavite u tepsiju.
  6. Jaje izmutite vilicom i premažite pince. Po vrhu svake pince uz pomoć noža napravite X. Po želji po pincama pospite listiće badema.
  7. Pince stavite na toplo još oko sat vremena da narastu.
  8. U međuvremenu pećnicu zagrijte na 180 °C. Pince stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 30-45 minuta, zavisno od veličine. Čim pince porumene u pećnici, prekrijte ih masnim papirom kako vam ne bi izgorjele.
6/6