Uskrsne slastice

Pet slatkih recepata za Uskrs koje smo pronašle kod domaćih food blogera

Ako još ne znaš kako zasladiti Uskrs ove godine, inspiraciju pronađi kod sjajnih domaćih blogera. Izdvojile smo nekoliko slatkih recepata koje želimo probati

339191922_607066354337983_7466281323222219537_n.jpg
Foto: Marija Laća

Foodoris: Cupcakes od mrkve s frostingom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za biskvit:

1 šalica = 250 ml

  • 1 šalica naribane mrkve (otprilike dvije srednje veličine)
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja ili maslinovog ulja
  • 3/4 šalice biljnog napitka po želji (koristila sam od soje)
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1 šalica bijelog pirovog brašna (može i pšenično)
  • 1/2 šalice zobenog brašna
  • 1/4 šalice kokosovog šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli

Sastojci za buttercream:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pakiranje (200 g) veganskog krem namaza (koristila sam marke Green Vie)
  • 3/4 šalice veganskog maslaca/margarina
  • 3 šalice šećera u prahu
  • sok pola limuna

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalupe za muffine obložiti papirom za muffine (šest muffina)
  3. BISKVIT: Naribati mrkvu na sitno te pomiješati s uljem, sojinim napitkom, sirupom, octom i vanilijom.U posudu staviti brašna, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu i sol te pjenjačom pomiješati. Dodati mokre sastojke u suhe, pomiješati dok se sastojci ne ujedine te staviti u pripremljene kalupe i poravnati. Staviti peći u zagrijanu pećnicu 25-30 minuta odnosno dok čačkalica ne izađe suha kada ju zabodete u sredinu biskvita. Kada su cupcakesi pečeni, izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade u kalupu 10 minuta, zatim maknuti iz kalupa i pustiti da se do kraja ohlade na rešetki.
  4. Za to vrijeme napraviti buttercream tako što ćete ručnim mikserom izmiksati omekšali maslac i krem namaz. Postepeno ćete dodavati šećer u prahu i miksati dok se sve ne poveže. Na kraju dodati sok limuna, izmiksati i staviti u hladnjak da se stisne prije dekoriranja.
  5. Ohlađene cupcakese dekorirati pripremljenim frostingom. Držati ih u hladnjaku.
3/6