Foodoris: Cupcakes od mrkve s frostingom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za biskvit:
1 šalica = 250 ml
- 1 šalica naribane mrkve (otprilike dvije srednje veličine)
- 2 žlice otopljenog kokosovog ulja ili maslinovog ulja
- 3/4 šalice biljnog napitka po želji (koristila sam od soje)
- 1 žličica jabučnog octa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 1 šalica bijelog pirovog brašna (može i pšenično)
- 1/2 šalice zobenog brašna
- 1/4 šalice kokosovog šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
Sastojci za buttercream:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 pakiranje (200 g) veganskog krem namaza (koristila sam marke Green Vie)
- 3/4 šalice veganskog maslaca/margarina
- 3 šalice šećera u prahu
- sok pola limuna
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalupe za muffine obložiti papirom za muffine (šest muffina)
- BISKVIT: Naribati mrkvu na sitno te pomiješati s uljem, sojinim napitkom, sirupom, octom i vanilijom.U posudu staviti brašna, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu i sol te pjenjačom pomiješati. Dodati mokre sastojke u suhe, pomiješati dok se sastojci ne ujedine te staviti u pripremljene kalupe i poravnati. Staviti peći u zagrijanu pećnicu 25-30 minuta odnosno dok čačkalica ne izađe suha kada ju zabodete u sredinu biskvita. Kada su cupcakesi pečeni, izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade u kalupu 10 minuta, zatim maknuti iz kalupa i pustiti da se do kraja ohlade na rešetki.
- Za to vrijeme napraviti buttercream tako što ćete ručnim mikserom izmiksati omekšali maslac i krem namaz. Postepeno ćete dodavati šećer u prahu i miksati dok se sve ne poveže. Na kraju dodati sok limuna, izmiksati i staviti u hladnjak da se stisne prije dekoriranja.
- Ohlađene cupcakese dekorirati pripremljenim frostingom. Držati ih u hladnjaku.