Uskrsne slastice

Pet slatkih recepata za Uskrs koje smo pronašle kod domaćih food blogera

Ako još ne znaš kako zasladiti Uskrs ove godine, inspiraciju pronađi kod sjajnih domaćih blogera. Izdvojile smo nekoliko slatkih recepata koje želimo probati

339191922_607066354337983_7466281323222219537_n.jpg
Foto: Marija Laća

Samo jedan griz: Lemon curd cookies

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za prhko tijesto:

  • 200 g oštrog brašna
  • 100 g hladnog maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • vanilija, tonka, ribana korica agruma
  • žlica do dvije hladne vode

Sastojci za kremu od limuna:

  • 3 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 1 jušna žlica škrobnog brašna (poravnana, ne vrhom puna)
  • žličica dvije naribane korice limuna
  • 5 žlica soka limuna (može i kombinacija limuna i naranče)
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca narezanog na kockice
  • malo soli

Priprema tijesta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Prosijati brašno u posudu, dodati šećer i arome po želji - vaniliju, tonku i/ili ribanu koricu agruma. Prstima utrljati maslac narezan na kockice. Smjesa je poput pijeska. Dodati žlicu dvije hladne vode, tek toliko da se sve sjedini u tijesto. Mijesiti što kraće, tako će keksi biti prhki i hrskavi. Oblikovati disk promjera cca 20 cm i ostaviti 30 minuta u hladnjaku.
  2. Tanko razvaljati, rezati željene oblike i peći 8 - 10 minuta na 170 C. Zadnjih par minuta dobro paziti na kekse, čim dobiju malo tamniji rub gotovi su.

Priprema kreme:

  1. U zdjelu stavite šećer, sol i jaja. Umutite, dodajte škrob, koricu limuna i lagano umiješajte sok limuna (i naranče).
  2. Stavite na vatru. Miješajte kuhačom cijelo vrijeme, nakon 8-10 minuta krema će se zgusnuti. Da je gotova provjerite na način da okrenete kuhaču s kojoj miješate i ako se krema zadrži na njoj, prekrije je, znači da je gotova.
  3. Maknite zdjelu s vatre i u vruću kremu umiješajte maslac.
  4. Protisnite kremu kroz fino cijedilo zbog korice naranče. Ohladite.
2/6