Recepti za tradicionalne uskrsne kolače

Mmmm, sve već miriše na Uskrs

Recepti za tradicionalne uskrsne kolače

Orehnjača

Sastojci:
Tijesto:
300 g brašna
1 žlice šećera
1/2 vanilin šećer
1/2 paketića kvasca
50 g maslaca
1 dl mlijeka
1 žumanjak
1 žličica limunove kore
 Nadjev:
200 g mljevenih oraha,
100 g šećera,
1 vanilin šećer,
½ žličice cimeta,
1 dl mlijeka,
1 žlica ruma,
1 jaje

Priprema: 
Pomiješaj sve suhe sastojke za tijesto, u sredini brašna napravi udubinu i u nju stavi mlijeko, maslac i žumanjke. Umijesi glatko tijesto, stavi ga u posudu, prekrij krpom i ostavi na toplom da se diže pola sata. Pomiješaj sve sastojke za nadjev. Tijesto razvaljaj u pravokutnik, premaži ga smjesom i zarolaj. Stavi u namašćenu posudu za pečenje i pusti da se diže još pola sata. Peci 50 minuta na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
4/4