Okusi djetinjstva

Omiljeni blagdanski keksi: Recepti za linzere, vanilin kiflice i keksiće s đumbirom

Ukusni, prhki i prepuni slatkoće - to su naši omiljeni blagdanski keksi, a ako ih još nisi naučila raditi, pravo je vrijeme. U našem članku pronađi tri odlična recepta za keksiće kojih se ne bi sramila ni tvoja baka

myriam-zilles-ew3sTx9Y3IA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Vanilin kiflice

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura pećnice: 160 stupnjeva

Sastojci:

  • 35 dag oštrog brašna
  • 10 dag štaub šećera
  • 20 dag putra – sa sobne temperature
  • 10 dag mljevenih oraha
  • snijeg od 1 bjelanjka
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag štaub šećera i 1 vanilin šećer – za posip ili otopljena čokolada

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Bjelanjak umuti u čvrsti snijeg. Sve sastojke izmiješaj, a pred kraj lagano dodaj snijeg od bjelanjka. Dobro izmiješaj, razvuci tijesto, izreži male prutiće pa ih rukama oblikuj u kiflice (ravnim dlanom zarolaj tijesto da dobiješ valjčić i zavij u kiflicu). Rasporedi kiflice na masni papir na lim i peci u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 15-18 minuta. Kad su gotove, ostavi ih par minuta da se ohlade i stisnu pa ih izvaljaj u pomiješan štaub šećer i vanilin šećer. Prema želji možeš ih ohlađene umočiti u otopljenu čokoladu.

3/4