Vanilin kiflice
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Temperatura pećnice: 160 stupnjeva
Sastojci:
- 35 dag oštrog brašna
- 10 dag štaub šećera
- 20 dag putra – sa sobne temperature
- 10 dag mljevenih oraha
- snijeg od 1 bjelanjka
- 1 vanilin šećer
- 10 dag štaub šećera i 1 vanilin šećer – za posip ili otopljena čokolada
Priprema:
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Bjelanjak umuti u čvrsti snijeg. Sve sastojke izmiješaj, a pred kraj lagano dodaj snijeg od bjelanjka. Dobro izmiješaj, razvuci tijesto, izreži male prutiće pa ih rukama oblikuj u kiflice (ravnim dlanom zarolaj tijesto da dobiješ valjčić i zavij u kiflicu). Rasporedi kiflice na masni papir na lim i peci u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 15-18 minuta. Kad su gotove, ostavi ih par minuta da se ohlade i stisnu pa ih izvaljaj u pomiješan štaub šećer i vanilin šećer. Prema želji možeš ih ohlađene umočiti u otopljenu čokoladu.