Okusi djetinjstva

Omiljeni blagdanski keksi: Recepti za linzere, vanilin kiflice i keksiće s đumbirom

Ukusni, prhki i prepuni slatkoće - to su naši omiljeni blagdanski keksi, a ako ih još nisi naučila raditi, pravo je vrijeme. U našem članku pronađi tri odlična recepta za keksiće kojih se ne bi sramila ni tvoja baka

myriam-zilles-ew3sTx9Y3IA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

keksići

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura pećnice: zagrijana na 225, pečenje na 200 stupnjeva

Sastojci:

  • 36 dag glatkog brašna
  • 11 dag štaub šećer + za posipanje keksa
  • 24 dag putra
  • ½  limuna (sok+korica)
  • na vrh noža malo praška za pecivo
  • 2 žumanjka
  • 2 vanilin šećera
  • pekmez – od marelica ili neki drugi prema želji

 Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješaj prašak za pecivo i limun u brašno, dodaj putar, žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro izmiješaj. Razvaljaj tijesto na debljinu od oko 5 milimetara, s kalupima za kekse izrezuj razne oblike prema želji (okrugli, cvjetići, s gornjom rupicom, veliki, mali...) i slaži ih na masni papir na lim. Pećnicu prvo zagrij na 225 pa peci na 200 stupnjeva. Kontroliraj ih i pazi da ne izgore. Jednu stranu keksa namaži malo otopljenim pekmezom od marelica i dva keksa zalijepi u jedan. Prema želji posipaj sa štaub šećerom.

2/4