BOŽIĆNI KRUH
U slučaju da nemate običaj peći ovaj slatki, božićni kruh, vrijeme je da mu ove godine svakako pružite šansu. Nećete pogriješiti!
300g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 šalica naribane mrkve
220 g smeđeg šećera
65 g sušenih brusnica
1 žličica cimeta
2 jaja
125 ml mlijeka
125 ml biljnog ulja
2 žlice sjemenki bundeve
Za početak, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, mrkvu, šećer, te na kraju dodajte brusnice i cimet. U drugu posudu umutite jaja, mlijeko i ulje, te sve to dodajte u prvu smjesu i dobro promiješajte mikserom. Kada kruh postavite u lim za pečenje, posipajte smjesu bučinim sjemenkama. Lim za pečenje kruha pripremite tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje i pecite kruh na 180 stupnjeva oko jedan sat.