ZOBENI KEKSIĆI
Osim omiljenog doručka, zobene kaše, zob je idealna i za božićne keksiće. Kako su zaista neodoljivi, uvjerite se sami uz ovaj recept.
25 g nerafiniranog šećera
130 g zobenih pahuljica
2 žlice cimeta
2 žlice praška za pecivo
180 g jabuka
Limunova korica
3 žlice vode
180 ml mlijeka
1 bjelanjak
U posudu pomiješajte zobene pahuljice, malo cimeta i praška za pecivo. Zatim ogulite jabuke, te ih narežite na komadiće. Dodajte vodu, mlijeko i bjelanjak, te sve pomiješajte i usitnite mikserom. Pripremite okrugle male kalupe za keksiće ili neki drugi oblik prema vašoj želji, te pričekajte desetak minuta da se smjesa stvrdne. Kolačiće postavite u kalupe i pecite ih dvadesetak minuta na 200 stupnjeva, dok ne postanu sasvim smeđi.