Kolačići s začinima
Sastojci:
- 1 žlica mljevenog lana pomiješana s 3 žlice tople vode (zamjena za jaje)
- 1/4 šalice bademovog maslaca
- 3 žlice melase
- 1/2 šalice gheeja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice kokosovog šećera
- 3/4 šalice brašna
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
Priprema:
Pomiješaj mljeveni lan i toplu vodu te dobro poveži, a zatim ostavi deset minuta da odstoji. U zdjeli pomiješaj maslac od badema, melasu, ghee i vaniliju te izmiksaj. Kada se sjedini dodaj lan i vodu. U posebnoj zdjeli pomiješaj kokosov šećer, brašno, začine, sol i sodu bikarbonu. Polako dodaj suhe sastojke u mokre i miješaj dok se potpuno ne sjedine. Stavi u hladnjak na 30 minuta.

U međuvremenu zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. U lim stavi papir za pečenje. Izvadi tijesto iz hladnjaka i prvo sa žlicom napravi kuglice, a zatim rukama lagano oblikuj kekse. Peci ih 12 - 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavi da se potpuno ohlade i stavi u zatvorenu posudu. U hladnjaku mogu stajati do tjedan dana.