Izvor vitamina C i K

Kiseli kupus riznica je zdravlja, a evo kako ga ukusno pripremiti

Neki ga obožavaju, a neki ga jednostavno izbjegavaju, no jednom kada otkriješ koliko je zdrav, kiseli kupus jesti ćeš cijelu zimu

profimedia-0169254074.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kuhani kiseli kupus s rebarcima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno ti je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kg suhih rebarca
  • Ulje
  • Crvena mljevena paprike
  • Sol
  • Papar

  1. Kiseli kupus prije korištenja malo isperi pod mlazom vode i zatim nareži na trakice željene veličine.
  2. U lonac stavi malo vode i u nju dodaj suha rebarca. Kuhaj nekoliko minuta nakon vrenja.
  3. Nakon što rebarca malo omekšaju, dodaj kiseli kupus preko njih, zalij s još malo vode i kuhaj oko sat vremena.
  4. U posebnoj tavici zagrij ulje, crvenu papriku, papar i sol te prelij kiseli kupus i rebarca.
  5. Kuhaj još koju minutu i posluži toplo. Uz ovo jelo odlično će ići kuhani krumpir ili krumpir pire.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BRZO PRIPREMITI RUČKOVE ZA CIJELI TJEDAN?

4/4