Torta s jagodama
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema
500 ml mlijeka
3 žumanjka
60 g gustina
170 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda
Najprije napravi biskvit. Mikserom izradi bjelanjke, a posebno žumanjke sa šećerom. U žumanjke umiješaj brašno, a u smjesu polako umiješaj snijeg od bjelanjaka. smjesu podijeli na dva dijela i ispeci dva biskvita.
Jagode operi i očisti te nareži na polovice. Dok se biskviti hlade napravi kremu. Žumanjke izradi sa šećerom i umiješaj gustin te nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhaj u loncu te pažljivo umiješaj smjesu žumanjaka, šećera i gustina. Kuhaj dok se ne zgusne te ostavi da se ohladi. Dok se krema hladi izradi slatko vrhnje i umiješaj polovicu u hladnu kremu.
Prvi biskvit premaži polovicom kreme i na nu posloži jagode. Jagode prekrij drugim dijelom kreme te dodaj drugi biskvit. Cijelu tortu premaži ostatkom šlaga od slatkog vrhnja i ukrasi po želji.