Ukusni blagdani

Imamo ukusne ideje za uskršnji doručak koje moraš isprobati

Od punjenih jaja do peciva u obliku zeca, s ovim će receptima uskršnji doručak biti još slađi

eugdhihoial.jpg
Foto: Instagram/Unsplash

Zeko peciva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 šalice brašna
2 žlice šećera
1 kocka svježeg kvasca ili vrećica suhog
1 šalica kiselog vrhnja
1 žličica soli
1/4 šalice vode
2 žlice maslaca
1 jaje
Crni papar u zrnu

  1. Na laganoj vatri zagrij maslac, vodu i vrhnje dok se maslac ne otopi. U mlaku smjesu dodaj kvasac i šećer. Pričekaj nekoliko minuta dok se kvasac ne zapjeni.
  2. U smjesu dodaj ostale sastojke i umijesi tijesto. Ostavi tijesto da miruje oko pola sata, odnosno dok mu se ne podupla volumen.
  3. Tijesto lagano premijesi i nareži na 16 jednakih dijelova. Svaki dio bi trebao biti oko 47 grama.
  4. Svaki komad oblikuj u kuglicu i zatim malo izduži u nešto ovalniji oblik. Postavi svih 16 komada na papir za pečenje kojim si prethodno obložila posudu za pečenje.
  5. Škarama oblikuj dva uha na užem dijelu ovalnog tijesta kao što je prikazano na snimci.

6.Čačkalicama napravi male udubine za oči i u njih umetni zrna crnog papra.
7.Peciva peci na 190 stupnjeva Celzijevih oko 15 minuta ili dok ne postanu rumena.

3/5