Donosimo ti tri ideje kako iskoristiti smrznuto povrće i napraviti ukusan gurmanski obrok

Sigurne smo da u svom hladnjaku imaš neke od ovih sastojaka s kojima možeš pripremiti jednostavna, ali ukusna jela

Donosimo ti tri ideje kako iskoristiti smrznuto povrće i napraviti ukusan gurmanski obrok

Rolice od lisnatog tijesta i špinata


1. U tavi na maslinovom ulju poprži luk. Dodaj origano i češnjak i peci jednu minutu. Dodaj špinat i uz miješanje kuhaj tri minute ili dok sva tekućina nije isparila. Prebaci u veliku zdjelu i ostavi da se ohladi.

2. U zdjelu sa špinatom dodaj feta sir i jaja i dobro izmiješaj. Razvaljaj lisnato tijesto i premaži ga sa smjesom. Sve zajedno zarolaj i nareži na pužiće debljine oko 1 cm. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i položi pužiće. 

3. Peci na 200°C oko 20 minuta ili dok ne porumene. Posluži toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 luk, sitno nasjeckani
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 500 g odmrznutog špinata, ocijeđenog
  • 225 g feta sira, smrvljenog
  • 2 jaja
  • Lisnato tijesto
3/4