Ako ti se pripremaju slatke, a zdrave grickalice - imamo par ideja

Ovi lagani i slatki zalogaji pomoći će ti prebroditi krizu za slatkim, ali i želju da prekršiš neko pravilo svoje dijete

Ako ti se pripremaju slatke, a zdrave grickalice - imamo par ideja

Za ove recepte treba ti samo nekoliko sastojaka, a uz to su niskokalorični i puni hranjivih sastojaka.

Image

Poznati food blogeri otkrili su odlične recepte za veganske deserte


Najbolja stvar je što ti za pripremu nisu potrebni ni mliječni proizvodi, pa tako zahvaljujući receptima Nest&Glow  nema jaja, mlijeka, vrhnja, a ni šećera.

1. Čokoladni brownies od slatkog krumpira

Zdravi kolačići koje je super jednostavno napraviti uz slatki krumpir (batat) koji se karamelizira dok se kuha.

SASTOJCI:

  • 2 srednja batata, oko 300g 
  • 1 šalica / 120 g mljevenih badema
  • 125 g tamne čokolade


UPUTE:

  • Nareži slatki krumpir i peci ga na 220C 40 minuta.
  • Kad se ohladi dovoljno pomiješaj ga s otopljenom čokoladom i mljevenim bademima.
  • Izlij smjesu u četverokutnu posudu, a zatim hladi sat vremena.


Uživaj u zdravom čokoladnom brownieju!


2. Orašasta pločica s okusom jabuke

Ove zdrave pločice satima će te držati sitom, a osim toga iznenadit ćeš se kako dobro idu zajedno jabuka i badem


SASTOJCI:

  • 3 velike jabuke za kuhanje
  • 1 šalica / 90 g zobenih pahuljica
  • 1 šalica / 150 g badema


UPUTE:

  • Bademe namoči preko noći u vodi.
  • Zagrij pećnicu na 190C.
  • Isperi i ocijedi bademe.
  • Oguli i razreži jabuke.
  • Stavi sve u blender za hranu i miješaj nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.
  • Raširi smjesu na pleh obložen neljepljivim papirom.
  • Smjesu izreži u pločice i peci pola sata ili dok ne vidiš da vrhovi postaju zlatni.
  • Izvadi iz pećnice i ostavi 10 minuta.
  • Po želji dodaj sjeckane banane ili čokoladu.


3. Čokoladne kuglice s višnjama

Debeli sloj čokolade, višnje i orasi su sve što želiš za nevjerojatan okus u ustima.


SASTOJCI:

  • 3/4 šalice / 90g sušenih višanja
  • 3/4 šalice / 75g mljevenih badema
  • 50 g čokolade


UPUTE:

  • Višnje i mljevene bademe zajedno zblendaj u blenderu.
  • Otopi čokoladu na pari.
  • Oblikuj tijesto od badema i višanja u oko 18 kuglica.
  • Ukloni rastopljenu čokoladu s vatre.
  • Pomoću žlice umoči i premaži svaku lopticu trešnje u otopljenoj čokoladi, otresi višak, a zatim ih ostavi sa strane pola sata.
  • Kuglice možeš držati i u hladnjaku.