'Kraljevi gljiva'

Sezona je vrganja: Imamo tri recepta za neodoljivi jesenski obrok

Vrganji i jesen jednostavno idu ruku pod ruku. Ove gljive zdrave su, niskokalorične i lako se stapaju s raznim jelima. Razmišljaš li kako ih najbolje iskoristiti, donosimo tri recepta za slasne jesenske obroke

profimedia-0528575459.jpg
Foto: Profimedia

Tagliatelle s vrganjima

Vrganji se sjajno spajaju i s tjesteninom, a u ovom receptu možeš koristiti svježe vrganje ili sušene kombinirati s nekim drugim gljivama. Dakle, svježi, sušeni, zamrznuti vrganji – na tebi je za koju ćeš se varijantu odlučiti. Recept predviđa četiri porcije, a vrijeme pripreme ne prelazi jedan sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

400 g tagliatelle tjestenine

500 g svježih ili zamrznutih vrganja

2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

decilitar bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-4 grančice majčine dušice

2 režnja češnjaka

30 grama maslaca

parmezan

Priprema:

Prokuhaj i posoli vodu za tjesteninu, operi i očisti vrganje te ih sitno nasjeckaj. Na maslinovom ulju poprži oguljene režnjeve češnjaka, izvadi ih kad porumene i dodaj gljivama. Kuhaj ih 3-4 minute, dodaj vino i majčinu dušicu pa ih na jačoj vatri kuhaj dok vino ne ispari. Smanji vatru, dodaj sol i papar te ih nastavi kuhati još 10-15 minuta. Kad primijetiš da su gljive kuhane, smanji vatru i dodaj maslac, a kad se maslac otopi, makni ih s vatre. Kuhanu tjesteninu dodaj u tavu s gljivama i maslacem. Sve ih zajedno kuhaj na laganoj vatri pa posluži s parmezanom.

Image
Foto: Profimedia

.

4/4