Popečci od tikvica s umakom
Sastojci:
- 170 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice mljevenog kopra
- 1 žličica soka od limuna
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 400 g naribane tikvice
- 100 g krušnih mrvica
- pola žličice češnjaka u prahu
- 1 veće jaje
- 2 žlice mljevenog maslaca
- 1 velika nasjeckana mrkva
- 20 g nasjeckanog luka
- 30 g brašna
- 120 ml ulja

Postupak:
Kako bi napravila umak, u maloj posudi pomiješaj prvih pet sastojaka, a zatim pokrij i ohladi do posluživanja. Za popečke, ocijedi i stisni naribane tikvice kako bi uklonila višak tekućine, osuši i ostavi sa strane. U velikoj zdjeli pomiješaj krušne mrvice i češnjak u prahu. Umiješaj jaje i maslac, a zatim dodaj i mrkvu, luk i tikvicu. Brašno stavi u tanjur, a od tikvica oblikujte 24 male pljeskavice i pobrašni ih. U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Prži popečke dok lagano ne porumene, 3-4 minute sa svake strane. Ocijedi na papirnatim ubrusima i posluži s umakom.