Išleri
Sastojci:
Tijesto
28 dag margarina
28 dag brašna
14 dag šećera u prahu
14 dag oraha
Sok od jednog limuna
Krema:
3 jaja
15 dag šećera
10 dag margarina
10 dag čokolade
1 vanilin šećer
Glazura:
10 dag čokolade
10 dag margarina
Priprema tijesta:
U brašno razmrvite margarin, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Ostaviti na hladom da odstoji sat vremena. Razvaljajte tijesto i uzmite okruglu modlicu i počnite izrezivati oblike. Izrezane oblike posložite na plitku tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite na 200ºC tako dugo dok ne dobije blagu zlatnu boju.
Priprema kreme:
Jaja, šećer i čokoladu kuhajte na pari. U ohlađenu smjesu dodajte margarin i sve dobro izmiksajte.
S kremom povežite tijesto, te nakon toga uvaljate u šećer u prahu.
Priprema glazure:
Čokoladu i margarin otopite na pari, te uronite polovicu išlera ili ih pak ukrasite škropljenjem.
Izvor: Nada Ćuk: Moji najbolji kolači

