Blagdanski kolači i slastice

Vrijeme je za pečenje kolača

Blagdanski kolači i slastice

Išleri

Sastojci:

Tijesto
28 dag margarina
28 dag brašna
14 dag šećera u prahu
14 dag oraha
Sok od jednog limuna

Krema:
3 jaja
15 dag šećera
10 dag margarina
10 dag čokolade
1 vanilin šećer

Glazura:
10 dag čokolade
10 dag margarina

Priprema tijesta:

U brašno razmrvite margarin, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Ostaviti na hladom da odstoji sat vremena. Razvaljajte tijesto i uzmite okruglu modlicu i počnite izrezivati oblike. Izrezane oblike posložite na plitku tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Tijesto pecite na 200ºC tako dugo dok ne dobije blagu zlatnu boju.

Priprema kreme:

Jaja, šećer i čokoladu kuhajte na pari. U ohlađenu smjesu dodajte margarin i sve dobro izmiksajte.
S kremom povežite tijesto, te nakon toga uvaljate u šećer u prahu.

Priprema glazure:

Čokoladu i margarin otopite na pari, te uronite polovicu išlera ili ih pak ukrasite škropljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvor: Nada Ćuk: Moji najbolji kolači

5/9