Tortilje s batatom i umakom od limete
Za tacose:
Priprema:
1. Pripremi umak: Usitni češnjak, dodaj sok od limete, kiselo vrhnje i sol i sve dobro pomiješaj.
2. Ogulii batate, a zatim ih nareži na male kockice. Na zagrijanu tavicu dodaj maslinovo ulje i usitnjeni češnjak. Nakon minute dodaj batat i par žlica vode. Pirjaj batat dok ne omekša. Za vrijeme kuhanja dodaj još par žlica vode ako tava postane suha, a prije engo batat ne omkeša.
3. Ocijedi konzervu s grahom. Kada batat omekša, dodaj dodaj grah, a zatim i sol, papr i začine po želji.
4. Nareži mladi luk i dodaj zajedno s batatom i grahom u tavu i još jednom sve pomiješaj.
5. Prije punjenja, tortilje zagrij u tavici dok ne dobiju lagano smeđu boju sa svake strane. Preko tortilja namaži umak, a zatim dodaj i punjenje.
Sastojci:
Za umak:
- kiselo vrhnje ili grčki jogurt
- 1 limeta
- pola žličice soli
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka450 g batata
- konzerva crvenog graha
- 2 mlada luka
- sol, papar, kumin
- 8 malih tortilja