Uskrsni kremasti kolači neka pronađu mjesto na vašem blagdanskom stolu. Osim za Uskrs, ovaj kremasti kolač idealan je za sve prigode. Jednostavan je za pripremu, a i za dekoraciju. Ukrasite ga samo šećerom i voćem prema izboru.
Sastojci potrebni za uskrsni kremasti kolač:
- 4 jaja, odvojena
- 90 g šećera
- 60 g maslaca, omekšalog
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g višenamjenskog brašna
- 2 šalice mlijeka
Kako pripremiti jednostavan uskrsni kremasti kolač?
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Četvrtastu posudu za pečenje premažite sprejom za kuhanje. U srednjoj zdjeli tucite bjelanjke dok se ne stvore čvrsti snijeg. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer i tucite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte maslac i vaniliju te dobro promiješajte. Umiješajte brašno, zatim polako dodajte mlijeko dok se dobro ne sjedini. Polako umiješajte snijeg od bjelanjaka i nemojte pretjerati s miješanjem. Izlijte u posudu za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta, ili dok se sredina ne stegne i ne porumeni na vrhu. Neka se uskrsni kremasti kolač ohladi prije posluživanja.